Pepparkaksmuffins

20 stycken

100 g rumsvarmt smör

 2.5 dl farinsocker

 ägg

 1.5 dl gräddfil, eller filmjölk

 3 dl vetemjöl

 1 msk malen kanel

 1 tsk malen kryddnejlika

 1 tsk malen ingefära

 1 tsk bikarbonat

GLASYR:

 25 g rumsvarmt smör

 2 dl florsocker

 2 tsk vaniljsocker, eller rivet skal från citrusfrukt

 2 dl philadelphiaost

 1 dl lingon, färska eller frysta

 

Gör så här

Rör fett och socker poröst med en elvisp eller matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och grädda ca 10 min.

Glasyr

Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Vispa ner färskost och vänd försiktigt ner lingonen. Tänk på att glasyren blir lösare om du använder frysta lingon. Fördela glasyren på de avsvalnade muffinsarna.

Kommentera