21 december

Idag är det torsdag och idag är det bara 3 dagar kvar till julafton.

Under gårdagen var jag hemma hos min mamma och gjorde massa gott till julafton. Det blev massor av goda saker bland annat sillar, rödbetssallad och massor av godis som cakepops, cookie dough bollar och sen gjorde syrran som också vad med praliner med vanlig fyllning.

Vi håll i stort sett på hela dagen, det var faktiskt riktigt mysigt.

Köpte mig även en riktigt snygg klänning ifrån Gina Tricot.

 

I dag tänkte jag ge er lite tips på sista minuten julklappar.

 

Ge en upplevelsepresent!

Varför gör inte fler det? Om man tycker det är svårt att välja aktivitet så kan man ju köpa ett presentkort här så får personen välja själv. Så mycket roligare än en pryl som man inte ens vet ifall personen egentligen gillar.

 

Egendesignat presentkort

Ett presentkort behöver inte nödvändigtvis komma från en butik. Ge bort ett personligt presentkort istället! Skriv upp vad du erbjuder på ett fint kort, lägg i kuvert och knyt en fin rosett runt. Vill du ge bort en upplevelse, som ett biobesök eller middag på restaurang med dig som sällskap? Preliminärboka ett datum och skriv det på presentkortet, så känns det mer exklusivt. Skulle datumet inte funka för din vän är det bara att boka om.

DET HÄR KAN DU GE PRESENTKORT PÅ

Restaurangbesök – Du bjuder med dig själv som sällskap. Här kan du reglera prisklass genom att själv bestämma vilken restaurang ni ska gå till.

Biobesök – Självklart följer du med som sällskap även här. Vill du skämma bort din vän lite extra kan du även skriva att du står för popcorn, godis och läsk!

3-rättersmiddag med dig själv som kock – Perfekt till den du vill spendera egentid med, kanske en partner eller god vän. Du lagar en god måltid som ni avnjuter tillsammans hemma vid köksbordet. Ett bra budgetalternativ!

Helkroppsmassage – Perfekt present till din partner. Ge flera små presentkort, till exempel 5 stycken, så att din partner kan njuta av din massage vid flera tillfällen.

 

Ge bort något ätbart

I köket kan du tillverka presenter som garanterat blir uppskattade. Alla gillar väl att äta? Koka en god marmelad på bär eller frukt och ge bort i en fin glasburk. Du kan också göra egna chokladtryfflar som du paketerar i söta cellofanpåsar.

 

Trisslotter

Varför inte köpa ett gäng med olika sorters trisslotter och hoppas på att personen vinner och sedan  bjuder med dig på en resa.

 

En korg med massor av goda saker

Detta är nästan alltid ett säkert kort!

Här kan du fylla korgen, skålen med massor av goda saker som du tror att personen gillar. Antingen fyller du den med mat ( som tex kex, ost, godis och en flaska med något gott att dricka) eller så kan du fyller den med massa godis. Eller varför inte göra en spakorg med lite goda tvålar, ansiktsmask och massa andra saker.

Kommentera