1 december

 

Idag är det äntligen 1 december och dags att öppna första luckan i julkalendern.  Det finns säkert många som har väntat och längtat efter denna dagen. Har faktiskt längtat efter den dagen. Tycker att det är så mysigt. Igår kväll när jag åkte bussen genom stan, så hade de tänkt upp alla fina ljus i stan. Tänk dig att man sitter och lyssnar på julmusik och sedan ser allt detta juliga utanför. Då får man massor av julkänslor.

Fick även upp en julgran här hemma i torsdag tillsammans med massor av andra juliga saker. Är riktigt julmysigt här hemma.

Men nu över till årets julkalender. Under december kommer jag att bjuda på en roliga julkalender.

Jag kommer bjuda på massor av tips inför julafton, kommer att bjuda er på massor av goda recept, juliga outfits, filmtips, julklappstips och massor av annat.

Idag bjuder jag er på ett gott recept.

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

1 dl grädde

 200 g mörk choklad, 70%

 1 msk starkt kaffe, helst espresso

 0.5 dl finhackade torkade aprikoser

 0.5 tsk finhackad chili

 1 dl kakao

 

Gör så här

 

Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.Blanda i kaffe, aprikoser och chili. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao och rulla dem runt. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao.Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i burk med lock.

Kommentera