Tiramisu med saffran och apelsin

Ingredienser

2 förp mascarponeost (à 250 g)

1 paket saffran (à 0,5 g)

3 ägg

2 dl strösocker

16 savoiardikex

1 dl apelsinlikör eller färskpressad apelsinjuice

4 apelsiner

frysta lingon (till garnering)

 

Gör så här

Rör samman mascarpone och saffran.
Separera äggulor och vitor. Vispa äggulor och socker med elvisp till ett vitt och pösigt skum. Vispa vitorna till ett fast skum.
Vänd ner mascarponeblandningen i äggulevispet, rör till en jämn smet. Vänd ner äggvitevispet.
Doppa savoiardikexen på båda sidorna i likör eller apelsinjuice, bryt i mindre bitar.
Fördela kexen i portionsglas (gärna breda), glasskålar eller små burkar.
Klicka på mascarponekrämen över kexen. Förvara övertäckt i kylen till servering.
Skala apelsinerna med kniv och skär ut hinnfria klyftor.
Toppa med apelsinklyftor och lingon vid servering.

Kommentera