Snöbollar med polka

Ingredienser

PORTIONER: 30 bitar

ca 5 1/2 dl kokosflingor (5 1/2 dl kokos motsvarar 200 g)

1 burk söt kondenserad mjölk (à 397 g)

2 msk kokosmjöl

Garnering

1 dl polkagrisar (1 dl karameller motsvarar ca 100 g)

1 1/2 dl kokosflingor (1 1/2 dl motsvarar ca 50 g)

 

Gör så här

Blanda kokos med kondenserad mjölk. Rör ner kokosmjölet.
Ställ smeten i kylen ca 10 minuter tills den stelnat, då går det lättare att rulla bollar.
Garnering:
Krossa polkagrisarna i en mortel till ett grovt pulver.
Blanda kokosen med polkakrosset.
Rulla små bollar av smeten, rulla dem i kokos- och polkakrosset. Låt stelna i kylen ca 30 minuter.

Kommentera