Snittar med gubbröra i tunnbröd

12 PORTIONER

medelstora potatisar

ägg

125 g ansjovisfiléer, 1 burk

120 g smör

finhackad rödlök

1 dl finskuren gräslök

0.5 tsk salt

0.5 tsk svartpeppar

mjukt tunnbröd

TILL SERVERING:

1 dl gräddfil

0.5 dl finhackad rödlök

1.5 dl små kaprisbär

gräslök

svartpeppar

 

Gör så här

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt sedan svalna i 15 minuter. Koka äggen hårda, cirka 6 minuter. Tärna potatis och ägg och lägg i en bunke. Hacka ansjovisfiléerna och vänd ner med spadet i bunken.

Smält smöret i en kastrull och bryn tills det blir ljusbrunt. Ställ kastrullen åt sidan. Blanda ner lök och gräslök i bunken. Häll på det brynta smöret och rör om. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ut tunnbröden och fördela röran på bröden. Bred ut röran över hela bröden och rulla ihop från kortändan. Skiva i cirka 2 cm tjocka skivor och lägg på ett serveringsfat. Toppa med en klick gräddfil, lite rödlök, kaprisbär, gräslök och vrid över några varv med pepparkvarnen

Kommentera