Smarriga Spindlar

 

Ingredienser

200 gram smör

2 dl strösocker

6 dl havregryn

2 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

4 msk kaffe, kallt

 

Dekoration

25 gram mörk choklad

1 chokladströssel

1 Nonstop, (ögon)

1 jordgubbssnören , (spindelben)

 

Gör så här

Spindelkropp:

Blanda smör, strösocker, havregryn, vaniljsocker och kakao i en skål.

Tillsätt eventuellt kallt kaffe och blanda ihop till en smet.

Forma smeten till bollar, cirka 3-4 centimeter i diameter. Rulla chokladbollarna i strössel och låt dem stelna i kylskåp några minuter.

 

Spindelben:

Klipp jordgubbssnörena i 4-5 cm långa bitar.

 

Ögon:

Smält chokladen i ett vattenbad. Måla pupiller på godisknapparna med den smälta chokladen. Ta gärna hjälp av en tandpetare, grillpinne eller en liten pensel.

 

Ta ut chokladbollarna ur kylskåpet. Gör små hål där benen ska sitta med hjälp av en tandpetare eller grillpinne.

Trä in de avklippta jordgubbssnörerna i hålen så att spindeln får ben. Pensla smält choklad på baksidan av ögonen och fäst dem på spindlarna.

Låt spindlarna stelna i kylskåpet. Ta ut spindlarna ur kylskåpet en stund före servering så att de hinner bli mjuka och rumstempererad.

Kommentera