Saffranssnurror

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

50 g jäst

100 g Svenskt Smör

5 dl Mjölk

250 g Kesella®kvarg

2 pkt saffran à 0,5 gram

1½ dl strösocker

½ tsk salt

17 dl vetemjöl

Fyllning:

50 g rumsvarmt Svenskt Smör

200 g vit choklad

1 uppvispat ägg

1 dl pinjenötter

 

Gör så här:

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll degspadet över jästen. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 – 1 cm tjock. Bred smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20–30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 5–8 min. Låt svalna på galler.

Kommentera