Saffranssmörbullar

Ingredienser

Receptet gäller för 36 st

50 g jäst

5 dl mjölk

100 g  Svenskt Smör, rumsvarmt

250 g Kesella® kvarg

2 pkt saffran à 0,5 g

2 dl strösocker

½ tsk salt

17 dl vetemjöl

Fyllning:

200 g Svenskt Smör, rumsvarmt

½ dl strösocker

1 dl russin

1 msk stötta kardemummakärnor

1 ägg till pensling

Frosting:

125 g Kesella® kvarg

1 dl florsocker

 

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37° och häll över jästen. Tillsätt smör, kvarg, saffran, socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 36 bitar och forma till runda bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 225°. Rör ihop smör, socker, russin och kardemumma. Gör en grop i varje bulle och lägg i fyllningen. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5–8 min. Låt svalna på galler. Vispa ihop kvarg och florsocker. Ringla frostingen över bullarna när de svalnat.

Kommentera