Saffransskorpor med pistage

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

100 g Svenskt Smör

2 pkt saffran à 0,5 g

2 ägg

1½ dl strösocker

5 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1½ tsk bakpulver

1½ dl skalade pistagenötter

2 msk rårörsocker

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, rör i saffran och häll upp i en bunke. Rör i ett ägg i taget. Blanda strösocker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Vänd i nötterna. Dela degen i 3 bitar, rulla till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över råsocker. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 min. Ta ut plåten.

Sänk värmen till 120°. Skär upp längderna på snedden i 1½ cm breda skorpor. Lägg tillbaka skorporna på plåten och torka cirka 10 min, vänd på skorporna och torka i ytterligare 10 min. Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen, ca 30 min.

Förvara skorporna i en stor burk eller i ett par mindre burkar.

Kommentera