Saffransskorpor med choklad och apelsin

 

Ingredienser

ca 60 skorpor
1 kuvert saffran, 0,5 g
2 dl strösocker
75 g smör, rumsvarmt
2 ägg
2 apelsiner, rivet skal
100 g mörk choklad
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl russin

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Stöt saffran med lite av sockret. Rör smör, saffran och socker pösigt. Rör ner äggen, ett i taget, rör mellan varje ägg. Hacka chokladen grovt. Blanda vetemjöl, bakpulver, russin och choklad och rör ner i smeten. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela i 4 delar. Rulla varje del till 1 1/2 cm tjocka längder, lika långa som plåten. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Sänk värmen till 100 grader och låt skorporna torka vidare ca 40 minuter tills de känns torra och klara.

Kommentera