Saffransrulltårta med hallonfyllning

10 Bitar

 ägg

 1.5 dl strösocker

 1.5 dl potatismjöl

 1 tsk bakpulver

 0.5 g saffran

 

Fyllning

 250 g färska hallon eller frysta avrunna

 200 g färskost (cream cheese)

 0.5 dl florsocker

 

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Rör om till en jämn smet och häll ut på en plåt med bakplåtspapper.

Bred ut smeten jämnt och grädda direkt mitt i ugnen tills smeten är genomgräddad, ca 6 min. Strö socker på kakan och vänd den upp-och-ner på ett bakplåtspapper.

Dra genast av pappret som kakan gräddats på och rulla varsamt ihop kakan till en rulle från långsidan. Låt kallna inrullad i bakplåtspappret.

Mosa hallonen. Blanda florsocker med färskost. Rulla ut kakan och bred på krämen och sedan hallonen. Rulla ihop från långsidan och skär rulltårtan i skivor vid servering.

Kommentera