Saffranspannkakor med apelsin, kanel och mandel

 smör

 500 g färdig risgrynsgröt

 50 g sötmandel, finhackad

 1 dl vispgrädde

 ägg

 2 msk strösocker

 0.5 g saffran

 0.5 apelsin, finrivet skal (endast det gula)

 salt

TILLBEHÖR

 2 dl grädde

 1 tsk vaniljsocker

 kanel

 1 dl rostade mandelspån

 

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Smöra sex små ugnsformar eller en stor. Blanda gröt, mandel, grädde, ägg, socker, saffran, apelsinskal och salt i en bunke och häll smeten i formen/formarna.

Grädda mitt i ugnen tills pannkakan har fin färg och har stelnat, ca 18 min. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.

Pudra kanel över de varma pannkakorna och servera genast med grädden och rostade mandelspån.

Kommentera