Saffranskladdkaka

Ingredienser

100 g smör

1/2 g saffran

100 g vit choklad

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)

smör till formen

Till servering

hallon eller rårörda lingon

 

Gör så här

 Sätt ugnen på 175°C.
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
Till servering:
Servera gärna med hallon eller rårörda lingon.

Kommentera