Saffranskladdkaka med hallongrädde

Ingredienser

Receptet gäller för 15 bitar

150 g Svenskt Smör

1 pkt saffran, 0,5 g

150 g vit choklad

2 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 krm vaniljpulver

2 dl  vispgrädde

125 g hallon

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt saffran. Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Ta från värmen och rör ner övriga ingredienser.

Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kan, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-17 min. Låt svalna. Strö ev över lite florsocker.

Vispa grädden och blanda med hallon. Servera kakan med hallongrädde.

Tips! I stället för vaniljpulver kan man använda vit choklad smaksatt med vanilj.

Kommentera