Saffranscheesecake

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

 

Botten:

80 g Svenskt Smör

25 pepparkakor, ca 120 g

 

Fyllning:

300 g färskost naturell

1½ dl strösocker

1 pkt saffran à 0,5 g

1 krm vaniljpulver

2½ dl vispgrädde

 

Garnera med:

1 clementin

¼ ananas

½ granatäpple

 

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Mixa pepparkakorna fint. Blanda smör och pepparkakssmulor. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Ställ i kyl och låt stelna, ca 10 min. Vispa färskost, socker, saffran och vaniljpulver till en fluffig konsistens. Vispa grädden och vänd försiktigt ner i färskostsmeten.

Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 30 min. Garnera med färsk frukt t ex clementin, ananas och granatäpple.

Kommentera