Pepparkakskladdkaka

Ingredienser

100 gram smör

3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2,5 dl strösocker

1 msk pepparkakskryddor

2 st ägg

1 dl vetemjöl

florsocker, ev till garnering

kokosflingor, el. ströbröd, till formen

pepparkakor, ev till garnering

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175° (ca. 165 grader för varmluftsugn). Smörj och bröa en springform på ca. 24 cm.

Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.

Rör ner socker, mjöl och kryddor (vänta med äggen) så att allt blir väl blandat.

Vänd försiktigt ner äggen i smeten och blanda väl.

Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Låt kakan kallna. Pudra över florsocker eller toppa med krossade pepparkakor.

Kommentera