Pepparkaksbiscotti med mandel

30 STYCKEN

 100 g smör, rumsvarmt

 1.5 dl farinsocker

 ägg

 5 dl vetemjöl

 18 g pepparkakskrydda, (en påse)

 1.5 tsk bakpulver

 0.5 tsk salt

 50 g sötmandel, grovhackad

 

Gör så här

Vispa smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt alla torra ingredienser och mandeln. Rör om till en smidig deg. Lägg degen på mjölat bakbord och forma till tre rullar, ca 30 cm långa.

Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Skär längderna i ca 1 cm sneda bitar.

Vänd dem med snittytan upp och rosta i ugnen ca 10 min, vänd efter halva tiden. Låt kallna på galler och förvara i en burk med tättslutande lock.

Kommentera