100 g Smör, rumsvarmt
1½ dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 påse pepparkakskrydda à 18 g
1 dl Gräddfil
Frosting
150 g färskost naturell
2 msk lingonsylt
2 msk Smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form som rymmer ca 1,5 liter. Vispa smör och socker poröst, gärna med elvisp.
Rör i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och pepparkakskrydda. Tillsätt mjölblandningen och gräddfilen i smeten.
Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, låt kallna.
Frosting
Vispa samman ingredienserna till frostingen till en luftig smet. Bred på den kalla kakan.