Pepparkaka med lingonfrosting

100 g Smör, rumsvarmt

1½ dl strösocker

3 ägg

3 dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 påse pepparkakskrydda à 18 g

1 dl Gräddfil

Frosting

150 g  färskost naturell

2 msk lingonsylt

2 msk Smör, rumsvarmt

½ dl florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en avlång form som rymmer ca 1,5 liter. Vispa smör och socker poröst, gärna med elvisp.

Rör i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och pepparkakskrydda. Tillsätt mjölblandningen och gräddfilen i smeten.

Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, låt kallna.

Frosting

Vispa samman ingredienserna till frostingen till en luftig smet. Bred på den kalla kakan.

Kommentera