Marshmallowsgodis med kokos och flingor

Ingredienser

20 st 

2 dl riven kokos

1 dl grovt hackad mandel

1 påse marshmallows (à 280 g)

50 g smör eller margarin

6 dl Branflakes (flingor eller neutrala rispuffar)

ca 50 g mörk choklad

 

Gör så här

 Rosta kokos och mandel i en torr stekpanna tills de har fått fin färg.
Smält matfettet i en kastrull. Rör i marshmallows och låt smälta. Rör om ofta.
Ta av kastrullen från värmen. Rör ner kokos, mandel och branflakes i marshmallowsblandningen, blanda noga.
Bred ut smeten i en lätt oljad eller plastbelagd form ca 18×20 cm (för 20 st). Släta till och packa smeten med en fuktad stekspade så att den blir kompakt och jämn. Ställ i kylen ca 2 timmar.
 Skär bitar i önskad storlek. Lägg upp bitarna på ett smörpapper och ringla över smält choklad.

Kommentera