Kanelkladdkaka

 

Ingredienser

PORTIONER: 12 bitar

100 g smör

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 tsk malen kanel

1/2 krm salt

2 ägg

3 msk kakao

1 dl vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)

 

Gör så här

Tina körsbären när kakan ska serveras.
Sätt ugnen på 175°C.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar), eller smörj formen med smör.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör ner socker, vaniljsocker, kanel och salt och sedan ett ägg i taget. Blanda kakao och mjöl och sikta ner i smeten och rör ihop till en slät smet. Häll den i formen.
Grädda mitt i ugnen ca 17 minuter. Låt kakan kallna, gärna i kyl så blir kakan fastare.
Till servering:
Servera med vispad grädde och körsbär.

Kommentera