Kanelkladdkaka med äpple och polkagrisgrädde

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

150 g  Svenskt Smör

1 äpple

2 tsk malen kanel

3 dl strösocker

1 dl kakao

2 dl vetemjöl

Polkagrisgrädde:

1 dl polkagrisar

2 dl vispgrädde

ev 6 krossade polkagrisar och skivat äpple som topping

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Skala, kärna ur och tärna äpplet i små tärningar. Vänd tärningarna i kanelen. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör ner socker, kakao och mjöl i smöret. Vänd försiktigt ner äppeltärningarna i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt svalna. Mortla polkagrisarna fint. Vispa grädden och vänd ner polkakrosset i grädden. Toppa ev med några krossade polkagrisar och ett skivat äpple.

Kommentera