Ingredienser
Receptet gäller för 10 bitar
150 g Svenskt Smör
1 äpple
2 tsk malen kanel
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
Polkagrisgrädde:
1 dl polkagrisar
2 dl vispgrädde
ev 6 krossade polkagrisar och skivat äpple som topping
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Skala, kärna ur och tärna äpplet i små tärningar. Vänd tärningarna i kanelen. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör ner socker, kakao och mjöl i smöret. Vänd försiktigt ner äppeltärningarna i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt svalna. Mortla polkagrisarna fint. Vispa grädden och vänd ner polkakrosset i grädden. Toppa ev med några krossade polkagrisar och ett skivat äpple.