Juligt fröknäcke

Ingredienser

PORTIONER: Ger 1 sats

1 dl rismjöl

1 dl sesamfrön

1 dl pumpakärnor

1 dl solrosfrön

1/2 dl hela linfrön

2 tsk farinsocker

1 tsk malen ingefära

1/2 tsk malen kanel

1 tsk salt

2 dl vatten

1/2 dl rapsolja

 

Gör så här

Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Koka upp vattnet och häll över mjöl- och fröblandningen. Tillsätt oljan och rör runt så att allt blandar sig. Låt stå och svälla 15 minuter.
Tryck ut smeten tunt på en bakpappersklädd plåt med fuktad hand. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme.
Dra över bakplåtspappret med knäcket på ett galler. Låt svalna och bryt sedan i bitar. Förvara knäcket torrt.

Kommentera