Glöggpannacotta

Receptet gäller för 10 st

1½ dl Arla® vispgrädde

¾ dl strösocker

1 kanelstång

1 liten bit stjärnanis

½ vaniljstång

2 gelatinblad

3 dl Arla Köket® turkisk yoghurt

Lag:

3 dl blossa lättglögg

3 msk strösocker

¾ dl lingon

Gör så här

Koka upp grädde, socker, kanelstång, stjärnanis och urskrapade vaniljfrön i en kastrull. Ta från värmen och låt det dra 5 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.

Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila gräddblandningen i en bunke. Rör ihop gräddblandning och yoghurt. Häll upp i 10 små glas. Ställ i kyl minst 3 tim.

Koka glögg och socker i en kastrull ca 20 min. Blanda i lingonen och låt lagen svalna. Fördela lingonen på pannacottorna och häll på lite lag.

 

Kommentera