Fudge med lakrits och hallon

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

1½ dl vispgrädde

1½ dl strösocker

1 dl vit sirap

1 tsk havssalt

50 g Svenskt Smör

100 g vit choklad

20 turkisk peppar

1 dl torkade hallon, torkade blåbär eller torkade tranbär

 

Gör så här:

Blanda grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält. Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 122°. Dra kastrullen från värmen och låt svalna något. Skär smöret i tärningar och hacka chokladen. Rör ner smör och choklad i smeten och rör tills det smält. Mortla karamellerna och rör ner i smeten tillsammans med hallonen. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20×30 cm. Låt svalna. Skär fudgen i bitar innan den stelnat. Förvara svalt.

Kommentera