Fryst cheesecake med saffran

Ingredienser

 10-12 bitar

200 g digestivekex (+ ev extra till garnering)

100 g smält smör

300 g färskost (av cream cheese-typ)

3 äggulor

1 1/2 dl strösocker

1 tsk finrivet apelsinskal

1 msk färskpressad apelsinjuice

1/2 g saffran

3 äggvitor

3 dl vispgrädde

 

Gör så här

Mixa digestivekex och blanda med smält smör. Tryck ut i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10-12 bitar).
Vispa färskost, äggulor, strösocker, finrivet apelsinskal, färskpressad apelsinjuice och saffran till en fluffig smet.
Vispa äggvitor fluffigt i en bunke och vispgrädde fluffigt i en annan bunke.
Vänd ner grädden i färskostblandningen. Vänd sedan ner äggvitorna. Häll smeten i formen och frys minst 6 timmar.
Toppa med skurna fikon och smulade digestivekex.

Kommentera