Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka

Ingredienser

4 dl vispgrädde

4 ägg

2 dl socker

400 g färskost

finrivet skal av 1 1/2 apelsin

150 g pepparkakor

Gör så här

Vispa grädden fast.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna med sockret ljust och fluffigt.
Vispa ner färskost och finrivet skal av 1 apelsin (för 8 portioner).
Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ned först grädden och därefter äggvitorna i blandningen.
Klä insidan av en form (ca 1 1/2 liter för 8 portioner) med plastfolie. Häll smeten i formen.
Mixa pepparkakorna till ett smul. Fördela smulet över formen, men spara lite till garnering.
Ställ i frysen i minst 4 timmar.
Ta ut cheesecaken ca 15 minuter före servering. Stjälp upp formen på ett fat och bort plastfolien.
Garnera med pepparkakssmul och resterande apelsinskal.

Kommentera