Edward Bloms maffiga och mysiga glögg

Nu lanserar Saturnus en glöggnyhet tillsammans med gastronomen och kulturhistorikern Edward Blom. Glöggen har fått namnet Edward Bloms maffiga och mysiga glögg!

Glöggen är en  kryddig starkvinsglögg, spetsad med konjak och rikligt kryddad med de klassiska glöggkryddorna; kanel, kardemumma, nejlika, ingefära & pomerans. Sötman däremot har de försökt hålla nere på, de söta tonerna i glöggen kommer främst från russin och torkad frukt.

– Glögg får absolut inte vara för söt, det är väldigt viktigt för mig. Man vill ju kunna dricka flera muggar utan att få sötchock. Jag är glad och stolt över att vi har lyckats få fram en glögg som smakar som den glögg jag lagar hemma åt mina gäster, berättar Edward Blom.

Summan av kardemumman, och de övriga kryddorna, är en glögg som är vinig, eldig, intensiv och kryddbodsdoftande. Helt enkelt en maffig och mysig starkvinsglögg.

 

Glöggen lanseras den 24 oktober, två månader innan julafton och i god tid för att fira första advent och Glöggens dag som firas den 1 december.

 

Kommentera