Clementinpannacotta

Ingredienser

Clementinpannacotta

3 clementiner (3 clementiner motsvarar 1 tsk rivet skal och 1 dl pressad saft)

3 gelatinblad

4 dl vispgrädde

1 dl strösocker

1/2 tsk vaniljpulver

 

Solroskrokant

25 g smör

3/4 strösocker

1 dl solrosfrön

2 clementiner

50 g mörk choklad

färsk mynta (till garnering)

Gör så här

Pannacotta: 
Riv det yttersta skalet av clementinerna och pressa ur saften.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Blanda grädde och socker i en kastrull och koka upp. Rör ner clementinsaft- och skal.
Ta upp gelatinbladen och lägg ner dem i den varma gräddblandningen och låt smälta. Rör ner vaniljpulvret.
Fördela smeten i portionsglas. Ställ i kylen för att stelna, ca 2 timmar.
Krokant: 
Koka smör och socker i en kastrull tills sockret är gyllenbrunt. Rör då och då. Vänd ner solrosfröna och koka under omrörning någon minut. Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna. Krossa krokanten i mindre bitar
Skär hinnfria klyftor av clementinerna. Hacka eller riv chokladen.
Toppa pannacottan med clementinfiléer, solroskrokant och choklad. Garnera med hackad mynta.

Kommentera