Cake pops-mumier

Ingredienser

500 gram sockerkaka

150 gram philadelphiaost

200 gram vit choklad, 2-300 g

1 st pingvinstång, el. annat godis som funkar till ögon

grillpinnar, av trä

 

Gör så här

 

1. Mixa försiktigt sockerkakan, eller finfördela med händerna.

2. Tillsätt mjukosten och blanda ihop. Kyl i ca. 30 minuter.

3. Rulla degen till bollar, inte större än 3 cm. Förvara i kyl medan du smälter chokladen.

4. Smält choklad, antingen i ett vattenbad eller på låg värme direkt i kastrull.

5. Doppa den spetsiga änden av grillpinnen i den smälta chokladen och låt det gå några sekunder innan du sticker ner i varje boll. Chokladen hjälper till att hålla pinnen på plats.

6. Låt stelna någon minut innan du doppar bollarna.

7. Doppa bollarna i chokladen, låt rinna av och stick ner i t.e.x en bit oasis.

8. Använd en tesked för att ringla över resterande av den smälta chokladen över bollarna i ett mumie-mönster!

Kommentera