19 december

Nu börjar man verkligen känna av att julen är här. Vilket är riktigt kul. Men jag har lite panik.

Jag har julklappar kvar att köpa men jag ska nog få ihop detta ändå på något sätt till slut, utan att behöva stressa alltför mycket.

I dagens lucka bjuder jag er på ett julig spännande recept.

Lakritsfudge med turkisk peppar

 

Ingredienser

PORTIONER: 20

100 g ljus mjölkchoklad

100 g mörk choklad (70 %)

1 msk smör

1/2 burk, söt kondenserad mjölk (à 397 g)

1 tsk vaniljsocker

1 dl turkisk peppar

 

Gör så här

Hacka chokladen och lägg i en skål, smält den tillsammans med smör och kondenserad mjölk i ett vattenbad. (Vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt smälta. Se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
Ta av från värmen, låt svalna något och rör sedan i vaniljsocker.
Hacka eller mortla turkisk peppar. Vänd ner 2/3 i smeten.
Bred ut smeten i en folieform, ca 10×15 cm, klädd med bakplåtspapper (för 20 bitar). Strö över resten av turkisk peppar.
Låt stelna i kyl minst 2 timmar. Skär upp med vass kniv.

 

Kommentera